ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Χρυσούπολης απέκτησε φυσίατρο

banner
Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Χρυσούπολης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας διαθέτει μόνιμο Ιατρό Φυσίατρο.

Ο Φυσίατρος είναι ο Ιατρός που είναι εξειδικευμένος στη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση, η οποία επικεντρώνεται στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία παθήσεων που οδηγούν σε προσωρινές ή μόνιμες διαταραχές και επηρεάζουν τη λειτουργικότητα ασθενών, περιορίζοντας τις δυνατότητες τους να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες και δραστηριότητες.

Οι Φυσίατροι, επιπλέον της φαρμακευτικής αγωγής, χρησιμοποιούν διάφορες θεραπευτικές τεχνικές και φυσικά μέσα, όπως θερμότητα, νερό, ηλεκτρισμό,καθώς και θεραπευτική άσκηση.

Ορισμένες παθήσεις/παθολογικές καταστάσεις με τις οποίες ασχολείται ο Φυσίατρος και παρακλινικός έλεγχος/παρεμβάσεις που μπορεί να διενεργεί κατά περίπτωση, περιλαμβάνουν:
-Νευρολογικές παθήσεις, όπως: αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις νωτιαίου μυελού, πολλαπλή σκλήρυνση, ,Ν.Parkinson, περιφερικές νευροπάθειες.
-Μυοσκελετικές παθήσεις/σύνδρομα (αυχεναλγία, οσφυαλγία και άλλα επώδυνα σύνδρομα).
-Διαχείριση σπαστικότητας.
-Διηθήσεις μαλακών μορίων, ενδαρθρικές εγχύσεις φάρμακων.

Ο Φυσίατρος συντονίζει τη Διεπιστημονική Ομάδα, η οποία απαρτίζεται από Ψυχολόγο, Κοινωνιολόγο, Εργοθεραπευτή, Φυσικοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Νοσηλευτές.

Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ εξυπηρετεί κατόπιν ραντεβού, όλων των ηλικιών και ασφαλιστικών ταμείων.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close