ΑθλητικάΚοινωνικάΣημαντικά

Το τένις “εισβάλλει” στα σχολεία…

Παρά την έλλειψη ικανοποιητικού αριθμού γηπέδων στην Καβάλα

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές


 

 Εδώ και τέσσερα χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μία πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια, που στόχο έχει την προώθηση του τένις στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα ονομάζεται, “το τένις στα σχολεία” και ένας από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει την εκμάθηση των μυστικών του συγκεκριμένου σπορ στα παιδιά είναι ο γυμναστής και ομοσπονδιακός προπονητής, Χρήστος Μούρτζιος. Καβαλιώτης στην καταγωγή, είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας. “Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα παιδιά ενώ γνωρίζουν το άθλημα, δεν είχαν ποτέ μέχρι σήμερα τη δυνατότητα να ασχοληθούν με αυτό μέσα στον χώρο του σχολείου. Στα περισσότερα σχολεία τα αθληματα με τα οποία ασχολούνται οι μαθητές είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλευ. Με το τένις υπάρχει ή τουλάχιστον υπήρχε ένα ταμπού. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι για να διδαχθεί ένα παιδί τένις στο σχολείο πρέπει να υπάρχει γήπεδο. Αυτός ο μύθος όπως διαπιστώσατε και εσείς σήμερα έχει καταρριφθεί. Υπάρχει ο κατάλληλος φορητός εξοπλισμός που τοποθετείται μέσα σε δέκα λεπτά και δίνει τη δυνατότητα να απασχολούνται ταυτόχρονα σε δυάδες μέχρι 50 παιδιά”, δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι αυτό από μόνο του δεν φτάνει. “Τα τελευταία χρόνια συμμετέχω σε σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής, που στόχο έχουν την ενημέρωση τους για το τένις, καθώς είναι πολύ σημαντικό οι γυμναστές να είναι εξοικιωμένοι με το άθλημα που θα διδάξουν στα παιδιά”, σημείωσε.

 

Όσον αφορά την Καβάλα, ο Χρήστος Μούρτζιος στάθηκε στην έλλειψη εγκαταστάσεων. “Το τένις, ακόμα και μέσα στην περίοδο της κρίσης, σημειώνει πολύ μεγάλη άνοδο, σε όλες τις ηλικίες. Στην Καβάλα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη γηπέδων. Σε αυτή την έλλειψη ήρθε να προστεθεί και η καταστροφή των γηπέδων στο πάρκο του Φαλήρου. Δεν μπορώ να γνωρίζω τον λόγω της καταστροφής τους, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν προτάσεις για την επανακατασκευή των συγκεκριμένων γηπέδων σε εκείνο τον χώρο. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά του κέντρου της πόλης να έχουν μία εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε γήπεδα του τένις”, τόνισε. Αναφορικά με τα γήπεδα του τένις που υπάρχουν στην περιοχή της Καλαμίτσας, ο Χρήστος Μούρτζιος, υποστήριξε ότι είναι πολύ λίγα αναλογικά με τον κόσμο που παίζει τένις. “Στην Καλαμίτσα υπάρχουν έξι γήπεδα. Αν υπήρχαν άλλα έξι, πάλι δεν θα επαρκούσαν”, δήλωσε χαρακτηριστικά.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close