Photo-Synthesis
Συγγυρίδης Εμπορία Αυτοκινήτων

ΑθλητικάΠρωτοσέλιδα

Τον Ιούλιο του 2022:  Αγώνας ανάβασης αυτοκινήτων  από την διασταύρωση Ζυγού  μέχρι την Παλιά Καβάλα

Δημήτρης Καρατσομπαλίδης: Για 14η συνεχόμενη χρονιά  ανακηρύχτηκε  πρωταθλητής στους αγώνες δεξιοτεχνίας (κατηγορία R1)

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Ο κορωνοϊός καθυστέρησε την διεξαγωγή των αγώνων αυτοκινήτου για το Πρωτάθλημα Δεξιοτεχνιών  Βορείου Ελλάδος για το 2021. Ωστόσο, μ’ ένα σφιχτό πρόγραμμα, οι αγώνες ξεκίνησαν μέσα στον Ιούλιο και ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο. Από τους 8 προγραμματισμένους αγώνες, πραγματοποιήθηκαν τελικά οι 6.

Το πρωτάθλημα Δεξιοτεχνίας αφορά αγώνες επίδειξης, χωρίς την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων. Οι λιγοστές προϋποθέσεις που απαιτούνται, δίνουν πολύ εύκολα το δικαίωμα σε κάποιον να έρθει και να αγωνιστεί με το αυτοκίνητο του, αφού φυσικά περάσει τον απαιτούμενο τεχνικό έλεγχο και καταταχθεί μετά από αυτόν στην κατηγορία του.

Οι αγώνες δεξιοτεχνίας μπορούν να πραγματοποιηθούν σε κάποια αλάνα, σε κάποια πίστα και είναι απαραίτητη η χρήση βαρελιών, κορυνών κλπ.

Οι κατηγορίες χωρίζονται κυρίως από την απόσταση του μπροστινού και του πισινού τροχού  του αυτοκινήτου και από τις τεχνικές βελτιώσεις που διαθέτει κάθε αυτοκίνητο. . Έτσι υπάρχουν οι κατηγορίες R1, R2,R3 και Normal 1, Normal2, Normal 3. Επίσης υπάρχει και μια έξτρα κατηγορία που αφορά φορτηγάκια.

Για 14η χρονιά ο Δημήτρης Καρατσομπαλίδης από το Δάτο Καβάλας κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία R1, αγωνιζόμενος με τη Λέσχη Δράμας.

Οι αγώνες Δεξιοτεχνίας πραγματοποιούνται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία κατέχει τα πρωτεία, μ’ ένα μικρό κομμάτι μόνο να υπάρχει στην περιοχή της Αττικής.

Ο Δημήτρης Καρατσομπαλίδης αγωνίζεται εδώ και 20 χρόνια περίπου, κυρίως στην κατηγορία R1 όπου κατέχει τον τίτλο του συνεχόμενου πρωταθλητή εδώ και 14, όπως είπαμε, χρόνια. Στο νομό Καβάλας είναι ο μοναδικός οδηγός που μετέχει σε αγώνες και λόγω απουσίας κάποιας Λέσχης Αυτοκινήτου στην Καβάλα, μετέχει με την Αυτοκινητιστική Λέσχη Δράμας, κατέχοντας τη θέση του Αντιπροέδρου στο διοικητικό συμβούλιο.

Η Καβάλα έχει πολλά χρόνια να φιλοξενήσει αγώνες δεξιοτεχνίας, με τελευταία φορά πριν από 7 χρόνια περίπου στην αλάνα της Ηρακλείτσας.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια  από μια παρέα παιδιών να  ιδρύσουν μια νέα  Αυτοκινητιστική Λέσχη στην περιοχή του νομού Καβάλας και συγκεκριμένα στην περιοχή του δήμου Παγγαίου (σε κοντινό σημείο από το στρατόπεδο Ελευθερούπολης) όπου έχουν γίνει ήδη συζητήσεις με τη διοίκηση του δήμου Παγγαίου.

Πέρα όμως από την κατάκτηση 14 συνεχόμενων πρωταθλημάτων στην κατηγορία R1 δεξιοτεχνίας, ο Δημήτρης Καρατσομπαλίδης μετείχε για πρώτη φορά  και στο πρωτάθλημα αναβάσεων, όπου απαιτείται να είναι κάποιος εγγεγραμμένος σε κάποια λέσχη και να διαθέτει δελτίο αθλητή.  Σε αυτό το πρωτάθλημα αναβάσεων ο Δημήτρης Καρατσομπαλίδης κατατάχθηκε 11ος στη γενική κατάσταση μεταξύ όλων των αθλητών και όλων των κατηγοριών και στην κατηγορία που μετέχει (Α6) κατέλαβε την 3η θέση στη Βόρεια Ελλάδα.

Για το νέο πρωτάθλημα αναβάσεων για το 2022 θα γίνουν 6 αγώνες και 8 αγώνες συνολικά για το πρωτάθλημα Δεξιοτεχνίας.

Ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός στην περιοχή μας για το 2022

 

Ένας αγώνας ανάβασης ορίστηκε να γίνει το 2022 στην περιοχή του δήμου Καβάλας και συγκεκριμένα μεταξύ Διασταύρωσης Ζυγού και Παλιάς Καβάλας (μέχρι το μεγάλο βράχο στην είσοδο του χωριού της Παλιάς Καβάλας)

Ο συγκεκριμένος αγώνας ανάβασης που θα πραγματοποιηθεί στην Παλιά Καβάλα ορίστηκε για τις  2 και 3 Ιουλίου 2022 (Σαββατοκύριακο)  και ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές με τη διοίκηση του δήμου Καβάλας. Ο αγώνας αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Λέσχης Δράμας και της  Λέσχης  Ξάνθης και φυσικά θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή του νομού Καβάλας.

Μέσα στον συνολικό σχεδιασμό είναι και η πανηγυρική παρουσίαση των αυτοκινήτων με τους οδηγούς, στη κεντρική πλατεία της  πόλης  της Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουλίου , ενώ ο κεντρικός χώρος στάθμευσης και το σημείο Τεχνικού Ελέγχου,  ορίστηκε σε κατάλληλο χώρο πριν τον Ζυγό.

Αυτή την περίοδο, πέρα από την προετοιμασία οργάνωσης της μεγάλης αυτής προσπάθειας, γίνονται ενέργειες να εξασφαλιστούν περίπου 12.000 ευρώ τα οποία είναι απαραίτητα για να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των αθλητών που θα έρθουν απ’ όλη την Ελλάδα. Οι διοργανωτές δεν ζητούν βέβαια την κάλυψη όλων των εξόδων αλλά ζητούν να καλύψει ένα μέρος από αυτά ο δήμος Καβάλας.

Οι επαφές των διοικήσεων των δύο Αυτοκινητιστικών Λεσχών  (Δράμας και Ξάνθης) με τον δήμαρχο Καβάλας θα συνεχιστούν μέχρι να ολοκληρωθεί το πλάνο διοργάνωσης, όπως μας μετέφερε ο Δημήτρης Καραρτσομπαλίδης, ο οποίος έχει κάνει τις πρώτες συζητήσεις.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν επαφές με την Αντιπεριφέρεια Καβάλας προκειμένου να βοηθήσει ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί αυτή την προσπάθεια. Επαφές θα γίνουν και άλλους θεσμικούς φορείς.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close