ΚοινωνικάΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Τρεις μήνες απλήρωτοι οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»! 
Τι απαντά ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Καβάλας

banner

 

Η πραγματικότητα λέει ότι οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» διανύουν τον 3ο μήνα που παραμένουν απλήρωτοι και ο κίνδυνος να φτάσουν οι γιορτές χωρίς να πληρωθούν είναι ορατός, παρά τις συνεχόμενες υποσχέσεις ότι πρόκειται για γραφειοκρατική διαδικασία και καθυστερήσεις που οφείλονται στο αρμόδιο υπουργείο.

Τα «χειροκροτήματα» και τα «μπράβο» για την καθημερινή προσφορά τους σε μια περίοδο δύσκολη, δεν μεταφράζονται σε πράξεις και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η έναρξη των πληρωμών θα ξεκινήσει μετά τις 23 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την Αθήνα έχουν ενημερώσει ότι η διαδικασία καταβολής των χρημάτων έχει ολοκληρωθεί αλλά από το δήμο Καβάλας ενημερώνουν  ότι ακόμη δεν έχουν εκταμιευτεί. Οι ημερομηνίες που μπορούν να πληρωθούν οι υπάλληλοι είναι 13 ή 23 Δεκεμβρίου.

«Δύσκολη η περίπτωση να εκταμιευτούν τα χρήματα και να προχωρήσουμε σε πληρωμές στις 13 Δεκεμβρίου» λένε  στο Νομικό Πρόσωπο «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή» του δήμου Καβάλας. Ως πιο πιθανή ημερομηνία πληρωμών ορίζεται η  23 Δεκεμβρίου.

 

Αίτημα για διευκόλυνση από το ταμείο του δήμου Καβάλας

 

Τη διευκόλυνση, μέσω εσωτερικού δανεισμού, επικαλούνται οι υπάλληλοι του προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι ο δήμος Καβάλας θα μπορούσε να προχωρήσει σε πληρωμές.

Ο πρόεδρος του νομικού Προσώπου του δήμου Καβάλας, Φιλήμων Ξουλόγης, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, μας είπε ότι αναμόρφωση μέσα στο Δεκέμβριο δεν μπορεί να γίνει και  για καθαρά λογιστικούς λόγους, λόγω ολοκλήρωσης του οικονομικού έτους, δεν μπορεί να  αναλάβει την  πληρωμή το νομικό Πρόσωπο.

Όπως μας είπε, είναι λογικό να διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι αλλά το πρόβλημα δεν ξεκίνησε από το δήμο Καβάλας ούτε υπάρχει κάποια δυνατότητα να λυθεί  τη δεδομένη στιγμή από το δήμο Καβάλας. Σύμφωνα με τον Φιλήμων Ξουλόγη, ακόμη κι αν εκταμιευτούν σήμερα τα χρήματα, απαιτούνται 6 ημέρες για να ξεκινήσουν οι πληρωμές. Με δεδομένο ότι οι πληρωμές γίνονται στις 13 ή στις  27 του μήνα, το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο, είναι να πληρωθούν οι υπάλληλοι στις 23 Δεκεμβρίου, λόγω Χριστουγέννων.

Ο ίδιος, δηλώνει σίγουρος ότι πληρωμές θα γίνουν μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close