Kouros-Epipla
Photo-Synthesis

Επιλογές αγοράς

Τζάκια ΤΟΥΝΟΥΣΙΔΗΣ:
Τα πλεονεκτήματα ενός τζακιού υψηλής απόδοσης

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

 

Η εταιρεία κατασκευής και τοποθέτησης  συστημάτων θέρμανσης (Τζάκια – Σόμπες)  «ΤΟΥΝΟΥΣΙΔΗΣ» λειτουργεί από το 1977. Ο Αλέξανδρος Τουνουσίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας,  μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για τα τζάκια υψηλής απόδοσης αλλά και γενικότερες συμβουλές για  όσους διαθέτουν ή προτίθενται να κατασκευάσουν ένα ποιοτικό τζάκι, επενδύοντας στα πολλαπλά οφέλη ενός σύγχρονου μέσου θέρμανσης.

 

 

Γιατί να προτιμήσει κάποιος τζάκι υψηλής απόδοσης;

Οι λόγοι είναι ότι συμπληρώνει θέρμανση στο σπίτι όταν επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έχει εναλλακτική θέρμανση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, χρειάζεται λιγότερα ξύλα, ασφάλεια από σπίθες και δημιουργία ιδανικής ατμόσφαιρας.

 

Γιατί να αναβαθμίσει κάποιος το συμβατικό τζάκι;

 

Με την αναβάθμιση ελαττώνει  κατά 90%  τις απώλειες λόγω της φραγής του τζαμιού, έχει μεγαλύτερη απόδοση και χρειάζονται λιγότερα ξύλα. Αναμφισβήτητα αξίζει διότι γίνεται απόσβεση σε δύο σαιζόν.

 

Ποια η γνώμη σας  για τις σόμπες;

Είναι μια επιλογή χαμηλότερης δαπάνης αλλά καλό θα είναι να επιλέγουμε προσεκτικά σόμπες καλής ποιότητας. Παρέχουν θαλπωρή διαθέτοντας τζάμι και ακτινοβολία 360Ο .

 

Ποιες χώρες κατασκευάζουν καλά τζάκια και σόμπες;

 

Υπάρχουν σοβαρές εταιρίες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και η χώρα μας, δίνοντας έμφαση σε καλά μέταλλα, διαθέτοντας  τεχνογνωσία.

Προσωπικά πιστεύω ότι μεγαλύτερο και πιο σημαντικό ρόλο παίζει η εφαρμογή του τζακιού  σε συνδυασμό με την καμινάδα του, για να έχουμε την μέγιστη ασφάλεια χωρίς να διατρέχουμε κινδύνους. Πιο σημαντικό  είναι αυτό κι όχι σε  ποια χώρα  κατασκευάζεται η εστία του τζακιού ή η σόμπα.

 

Τζάκι με Βεντιλατέρ  ή χωρίς βεντιλατέρ;

 

Προτιμώ χωρίς βεντιλατέρ. Τα μειονεκτήματα ενός τζακιού με βεντιλατέρ είναι ο θόρυβος και το ότι δεν διασφαλίζουμε ποιοτικό αέρα λόγω της σκόνης.

Σ’ ένα σπίτι χωρίς απώλειές θερμότητας δεν απαιτείται βεντιλατέρ. Αντίθετα, σ’ ένα σπίτι με απώλειες το προτιμούμε.

 

Ο ρόλος της διακόσμησης…

 

Η διακόσμηση είναι ένα άλλο σημαντικό κομμάτι καθώς και η αισθητική του σχεδίου μαζί με τις αποχρώσεις που φέρνουν αρμονία με το χώρο. Πλέον χρησιμοποιούνται ίσιες γραμμές, με ορθές γωνίες. Λιτές και ήρεμες κατασκευές. Στις πρώτες επιλογές μας είναι τα διαχρονικά νεοκλασικά τζάκια.

 

Τι πρέπει να προσέχει ο χρήστης ενός τζακιού;

Να χρησιμοποιεί μόνο ξερά ξύλα, κατά προτίμηση οξιά, δρυς, πουρνάρι και μπρικέτες.

Δεν πρέπει να υπάρχουν εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο τζάκι και να γίνεται συχνός και καλός έλεγχος της καμινάδας για πιθανή συσσώρευση πίσσας. Στον κυρίως χώρο καύσης δεν πρέπει να βάζουμε μεγάλη ποσότητα ξύλων αλλά κανονική ποσότητα.

Εννοείται ότι όλα τα υλικά εφαρμογής και η εστία πρέπει να είναι πιστοποιημένα και φιλικά στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

 

Τζάκι υψηλής απόδοσης

 

Πλεονεκτήματα…

 

  • Ασφάλεια

  • Ατμοσφαιρικό

  • Αποδοτικό

  • Συμπληρωματική θέρμανση

  • Αποκλειστική θέρμανση

  • Εναλλακτική θέρμανση

  • Χαμηλή κατανάλωση ξύλων

  • Φιλικό στο περιβάλλον με λιγότερους ρύπους

 

Σας εύχομαι καλό χειμώνα… μ’ ένα ασφαλές τζάκι!  

 Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close