ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

(ΒΙΝΤΕΟ) Γιάννης Παναγιωτίδης προς Μάρκο Δέμπα:
“Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται”

banner
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Γιάννης Παναγιωτίδης πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών ξεκαθάρισε τις φήμες που υπήρχαν τον τελευταίο καιρό σχετικά με την συμφωνία που υπήρξε το καλοκαίρι του 2017 μεταξύ του κ. Παναγιωτίδη και του Μάρκου Δέμπα σχετικά με τις επερχόμενες τότε εκλογές του Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών για ανάληψη της προεδρίας του Επιμελητηρίου εκ περιτροπής δηλαδή τα πρώτα δύο χρόνια από τον κ. Δέμπα και τα επόμενα δύο από τον κ. Παναγιωτίδη. Συμφωνία όμως που δεν τηρήθηκε από τον κ. Δέμπα ο οποίος θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί στο τέλος του 2019 και να παραχωρήσει την θέση του στον κ. Παναγιωτίδη.

Διαβάζουμε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Παναγιωτίδη:

“Pact sunt ser vanda  –  Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Κι όλοι καταλαβαίνετε για ποια συμφωνία θα μιλήσουμε, αφού δεν πρόκειται σήμερα να αποκαλύψω καμιά φοβερή μυστική συμφωνία, αλλά απλώς να θυμίσω ότι

ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ.

Θα θυμίσω λοιπόν ότι το καλοκαίρι του 2017 και ενόψει τότε των εκλογών για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας είχα δημόσια εκφράσει την επιθυμία και την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος. Το ίδιο είχε κάνει και ο κ. Δέμπας. Προερχόμενοι και οι δύο από την παράταξη του απερχόμενου Προέδρου Άγγελου Τσατσούλη, ήταν γεγονός ότι οι δύο αυτές υποψηφιότητες έφερναν σε δύσκολη θέση μεγάλη μερίδα επαγγελματιών της Καβάλας.

Μέσα  σε αυτό το πλαίσιο μου ζητήθηκε να συνεργαστώ με τον κ. Δέμπα.

Μετά από συναντήσεις και συζητήσεις, με τη μεσολάβηση ανθρώπων της αγοράς, κάναμε μία πρώτη συζήτηση τότε με τον κ. Δέμπα.

Υπήρχε η αγωνία για την τύχη του Επιμελητηρίου.

Θα ήθελα να θυμίσω ότι τότε υπήρχαν σύννεφα όσον αφορά την κατάργηση η όχι των επιμελητηρίων, την συγχώνευσή τους  σε Περιφερειακά, η οικονομική τους αυτάρκεια και  πολλά  άλλα θέματα.

Ήδη υπήρχαν δημόσια καταγεγραμμένες οι προθέσεις κι άλλων επαγγελματιών να διεκδικήσουν την Προεδρία του Επιμελητηρίου.

Δεν είχα προσωπικούς λόγους να θέλω να γίνω Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας. Είχα και εξακολουθώ να έχω όραμα και διάθεση να δουλέψω για τον θεσμό όπως απέδειξα τα προηγούμενα χρόνια από τις θέσεις που μου έχουν εμπιστευτεί. Αν η πρόθεση μου είχε να κάνει με προσωπική φιλοδοξία, είναι σίγουρο ότι τότε θα κατέβαινα επικεφαλής συνδυασμού.

Έβαλα το Επιμελητήριο πάνω από οποιαδήποτε προσωπική σκέψη ή βούληση.

Δεν είδα ποτέ το Επιμελητήριο ως σκαλοπάτι για την επιδίωξη πολιτικών μου και επαγγελματικών μου φιλοδοξιών.

Ανέλαβαν λοιπόν την πρωτοβουλία συγκεκριμένοι άνθρωποι της αγοράς, επιχειρηματίες, να συγκλίνουν  οι δύο πλευρές και να καταλήξουμε σε μία συμφωνία με τον κ. Δέμπα που μεταξύ άλλων προέβλεπε να είναι εκείνος Πρόεδρος τα πρώτα δύο χρόνια της θητείας και τα επόμενα δύο εγώ. Πριν συμφωνήσουμε ενημέρωσα τους ανθρώπους που ήδη είχαν την πρόθεση να είναι υποψήφιοι στο δικό μου συνδυασμό, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ο κ. Λεμονίδης και ο Γενικός Γραμματέας ο Γιάννης ο Κελγιώργης.

Με ενήμερους τους ανθρώπους της ομάδας που στήριζε την υποψηφιότητά μου, με ενήμερο τον απερχόμενο Πρόεδρο, αποφασίσαμε να κατέβουμε στις εκλογές με κοινό συνδυασμό. Δώσαμε τα χέρια. Μάλιστα η συμφωνία έγινε γραπτό κείμενο. Σε όλα τα σημεία του συμφώνησε τόσο ο κ. Δέμπας όσο και εγώ, παρουσία των τεσσάρων ανθρώπων που σας ανέφερα. Δεν υπογράψαμε το κείμενο της συμφωνίας, θεωρήσαμε όλοι ότι αρκούσε ο λόγος της ανδρικής και επαγγελματικής μας τιμής. Εξάλλου οι άνθρωποι της αγοράς είμαστε άνθρωποι που κρατάμε το λόγο μας και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη εγγύηση σε μια συμφωνία από το λόγο μας.

Ακολούθησε μία προεκλογική περίοδος γεμάτη ένταση και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Δυστυχώς το πρόσωπο του επικεφαλής του συνδυασμού μας έπαιξε καθοριστικό ρόλο σ αυτό. Σύραμε τους ‘’αντιπάλους’’ και συρθήκαμε κι εμείς σ ένα προεκλογικό επίπεδο που δεν ταίριαζε ούτε σε εμπόρους, ούτε σε βιοτέχνες, ούτε σε επαγγελματίες, ούτε σε επιχειρηματίες.

Ο κ. Δέμπας ανέλαβε Πρόεδρος. Και είμαστε σήμερα εδώ δύο χρόνια μετά την ανάληψη της Προεδρίας. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Για να μην υπάρχουν ψίθυροι και δεύτερες σκέψεις. Υπήρχε μία συμφωνία που δεν τηρείται. Υπενθύμισα πριν μερικές μέρες στον κ. Δέμπα τη συμφωνία μας. Δεν έχει πρόθεση να την τηρήσει. Μου πρότεινε μάλιστα να ‘’ξεχάσω’’ την συμφωνία και στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου να είναι υποψήφιος στον συνδυασμό μου.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι εδώ γιατί έχω εμμονές σε καρέκλες και αξιώματα.

Πρόεδρος στο Επιμελητήριο θα γίνω με την ψήφο των συναδέλφων μου.

Είμαι εδώ γιατί πολλοί άνθρωποι ξέρουν την συμφωνία, πολλοί άνθρωποι με ρωτούν γιατί η συμφωνία δεν τηρείται και πιθανόν λίγοι άνθρωποι κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη στάση μου. ‘Έπρεπε λοιπόν να μιλήσω. Πίστευα ότι δεν θα χρειαστεί και ότι ο κ. Δέμπας πρώτος θα έμπαινε στη διαδικασία να θυμίσει τη συμφωνία και να την τηρήσει, όπως έχει συμβεί και σε άλλα Επιμελητήρια, παράδειγμα το Επιμελητήριο της Καρδίτσας πολύ πρόσφατα και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Αντίθετα ο κ. Δέμπας έφτασε στο σημείο να δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία και ότι όλο αυτό είναι απλώς κουτσομπολιά!!! Η συμφωνία ανδρών είναι κουτσομπολιό!!!

Η δήλωση του αυτή προσβάλει τους ανθρώπους που ήταν παρόντες τότε προσβάλει όμως κυρίως εμένα.

Η τιμή και η λόγος είναι τα μόνα πλούτη που μας συνοδεύουν και δεν επιτρέπω σε κανένα να τα θέτει σε αμφισβήτηση.”

Το κείμενο της  συμφωνίας που έδωσε στην δημοσιότητα ο κ. Παναγιωτίδης είναι το εξής :

“Σήμερα την 29/8/2017 έγινε συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων με θέμα τις επικείμενες εκλογές στο επιμελητήριο Καβάλας

Παρόντες ήταν οι Μάρκος Δέμπας και Παναγιωτίδης Ιωάννης οι οποίοι δήλωσαν την πρόθεση να είναι επικεφαλής ξεχωριστών συνδυασμών για τις εκλογές του επιμελητηρίου, καθώς και οι Αρσονιάδης Παναγιώτης , Παπαιωάννου Ιωάννης, Χατζηχρήστος Θεόδωρος και Χατζούλης Θωμάς.

Μετά από συζήτηση που ακολούθησε και τις απόψεις που κατατέθηκαν από τους όλους τους παριστάμενους συμφωνήθηκαν ομόφωνα από όλους τα εξής.

  • Η κάθοδος στις εκλογές του επιμελητηρίου τον Δεκέμβριο του 2017 θα γίνει με ένα συνδυασμό με υποψήφιο πρόεδρο τον Μάρκο Δέμπα.
  • Η ανακοίνωση θα γίνει με κοινή συνέντευξη τύπου
  • Στο ψηφοδέλτιο θα μπορεί να συμμετέχει όποιον επιθυμεί να προτείνει o Μαρκος Δέμπας και ο Γιάννης Παναγιωτίδης.
  • Σε περίπτωση υποψηφιότητας ενός εκ των δύο σε αιρετή θέση αυτοδιοίκησης η βουλευτικής υποψηφιότητα η σε διορισμό σε θέση επικεφαλής άλλου οργανισμού υπάρχει αυτόματα παραίτηση από το αξίωμα μέλους της διοικητικής επιτροπής.
  • Η συγκρότηση της διοικητικής επιτροπής θα γίνει από κοινού μεταξύ Μάρκου Δέμπα και Γιάννη Παναγιωτίδη
  • Συμφωνείται ότι ο Μαρκος Δέμπας ότι θα παραμείνει στη θέση του προέδρου τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας και την 31/12/2019 θα παραιτηθεί προτείνοντας για την θέση του προέδρου τον Γιάννη Παναγιωτίδη δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες συνθήκες για την υποψηφιότητα του για την επόμενες εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνείται ότι αν υπάρξει ανάγκη παράτασης της θητείας του Μάρκου Δέμπα  για εύλογο χρονικό διάστημα ( ενός- δύο μηνών) πέραν την 31/12/2019   λόγω έκτακτων συνθηκών, αυτό να γίνει χωρίς αντιρρήσεις

Για το θέμα αυτό θα υπάρχει υπεύθυνη δήλωση παραίτησης από την θέση του προέδρου από τον Μάρκο Δέμπα.”Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close