Πολιτική

Βιολογικός καθαρισμός Φιλίππων: Το όψιμο ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης και το ατόπημα του δημάρχου Καβάλας

banner

 

Από το 2011 ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα για τα προβλήματα του βιολογικού καθαρισμού Δάτου στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Αναζητώντας στο αρχείο της εφημερίδας «ΦΙΛΙΠΠΟΙ» είδαμε ότι τα δημοσιεύματα δεν σταμάτησαν αλλά οι αναφορές των δημοτικών συμβούλων ήταν ελάχιστες.

Τα πρώτα χρόνια, από το 2010 και μετά, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων αλλά και οι πρόεδροι που πέρασαν από τη ΔΕΥΑΚ, διέψευδαν τα δημοσιεύματα και υποστήριζαν ότι όλα βαίνουν καλώς.

Ξαφνικά, περίπου πέντε χρόνια μετά το «όλα είναι υπό έλεγχο», άρχισαν κάποιοι να αναφέρουν την ύπαρξη προβλημάτων λέγοντας ότι το έργο ήταν προβληματικό από την κατασκευή του.

Για πρώτη φορά, επί προεδρίας Νίκου Ξανθόπουλου, μίλησαν ανοιχτά για την ανάγκη μεγάλης χρηματοδότησης για να διορθωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Μετρημένες στα δάχτυλα, από το 2010 μέχρι την ανάληψη της προεδρίας από τον Απόστολο Χρόνη, ήταν οι φορές που  κάποιος δημοτικός σύμβουλος έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ώσπου ξαφνικά, μετά την δημοσιοποίηση των προβλημάτων από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Απόστολο Χρόνη, κάποιοι ανακάλυψαν την Αμερική!

Η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο βιολογικός του Δάτου έγινε γνωστή μετά από μία συνέντευξη που πήραμε από τον σημερινό πρόεδρο, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι έχει δώσει εντολή να γίνει έρευνα από ειδικό για να ξέρουν στη ΔΕΥΑΚ σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι εγκαταστάσεις  σήμερα και τι χρειάζεται για να λειτουργήσει όπως πρέπει.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η προηγούμενη διοίκηση γνώριζε τα προβλήματα αλλά δεν έγινε κάτι για να διορθωθεί η κατάσταση.

Κι αφού όλοι γνώριζαν αλλά κανείς δεν έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, μέσα σε λίγες ημέρες πήρε φωτιά το διαδίκτυο!

Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να πουν ότι το δημοσιοποιήσανε πρώτοι κι ότι αυτή η μεγάλη ανακάλυψη ανήκει σε αυτούς!

Κι αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια κανείς δεν έκανε καμία σοβαρή επένδυση σε αυτό το μεγάλο έργο, δια στόματος δημάρχου ειπώθηκε ότι το έργο έφτασε σε αυτό το χάλι γιατί ήταν χάλια από την αρχή!

Μόνο που δεν είπε πως επί χρόνια υποστήριζαν το αντίθετο τα μέλη της παράταξης του σημερινού δημάρχου όταν από τη ΔΕΥΑΦ πέρασε στη ΔΕΥΑΚ, και επίσης ότι ποτέ δεν διορθώθηκαν σωστά τα όποια προβλήματα υπήρχαν.

Δέκα περίπου χρόνια μετά, οι ευθύνες όλες ρίπτονται στο έργο που φυσικά δεν έχει στόμα να μιλήσει και να πει ότι « μπορεί να ήμουν σε καλύτερη κατάσταση εάν ενεργούσατε  την ώρα που έπρεπε».

 

Από την άλλη, παλιοί της αντιπολίτευσης μαζί με όψιμους επαναστάτες του facebook κάνουν σα να ανακάλυψαν την Αμερική.

«Πέσαμε από τα σύννεφα»…  για κάτι που εδώ και χρόνια γνωρίζαμε αλλά δεν ασχοληθήκαμε, γιατί τότε δεν μας ένοιαζε.

Για κάτι που ήδη γράφτηκε και για κάτι που ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ανάφερε  πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος, ως όφειλε να το κάνει.

(Τα δημοσιεύματα που υπάρχουν είναι στη διάθεση σας, όποτε θέλετε. Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά για να δείξουν ότι δεν ανακαλύψατε εσείς την Αμερική)

Κλείνοντας με αυτό το κεφάλαιο, ας επικεντρωθούν οι αρμόδιοι στον τρόπο επιδιόρθωσης του προβλήματος διότι από τις συχνές αναφορές στο παρελθόν θα χορτάσουν με αίμα μόνο τα θηρία του facebook και των ραδιοΦΟΝΙΚΩΝ εκπομπών.

 

Μιχάλης ΚουμρίδηςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close