ΚοινωνικάΟικονομία

Ξεκινάει ξανά η γραμμή Καβάλα – Σαμοθράκη;

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Στη λίστα με τα επιδοτούμενα δρομολόγια είναι και πάλι οι γραμμές Σαμοθράκη-Λήμνος και Σαμοθράκη-Καβάλα, για τη θερινή περίοδο και συγκεκριμένα από 10 Ιουνίου ως 1 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την προκήρυξη που έβγαλε στον «αέρα» το υπουργείο Ναυτιλίας. Ο διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαΐου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00, στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Για τη γραμμή Σαμοθράκη – Λήμνος, επισημαίνεται πως πρόκειται για ένα δρομολόγιο τη βδομάδα, με «υποχρέωση ελεύθερης προσέγγισης του δρομολογίου προς Αλεξανδρούπολη άνευ καταβολής μισθώματος». Για τις προδιαγραφές που θα πρέπει να πληροί το πλοίο αναφέρεται πως θα πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 450 επιβατών, επιφάνεια για φόρτωση Ι.Χ.Ε. οχημάτων μεγαλύτερη από ή ίση με 450 τ.μ. και στην επιφάνεια αυτή να είναι δυνατή η φόρτωση φορτηγών οχημάτων τουλάχιστον 250 τ.μ. Επίσης, το πλοίο θα πρέπει να έχει ολικό μήκος άνω των 75 μέτρων και να διαθέτει άνω των 20 κλινών. Σε περίπτωση μη υποβολής προσφορών ή απόρριψής τους, θα γίνουν δεκτά και πλοία που μπορούν να έχουν μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 300 επιβατών.  Για τη δεύτερη γραμμή Καβάλα-Σαμοθράκη, με δύο δρομολόγια τη βδομάδα, και με ελεύθερη προσέγγιση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, άνευ καταβολής μισθώματος, το πλοίο που θα δρομολογηθεί στη συγκεκριμένη γραμμή θα πρέπει να είναι (Ταχύπλοο)πλοίο, να έχει μεταφορική ικανότητα 250 επιβατών, με επιφάνεια φόρτωσης 50 τμ και ολικό μήκος 40 μέτρα.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close