ΚοινωνικάΠολιτικήΣημαντικά

«Ξενάγηση» σε ένα κτίριο που… «διαλύεται»!

banner

Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων: Συνάντηση γονέων και κηδεμόνων παρουσία των αρμοδίων

Οι αρμόδιοι του δήμου Καβάλας «ξεναγήθηκαν» σε ένα κτίριο με πολλά και σοβαρά προβλήματα που ξεκινούν από οροφές που στάζουν νερό σε κάθε βροχή αλλά  και αίθουσες χωρίς πόρτες.

 

 

Το κτίριο που βρίσκεται σε λειτουργία, στεγάζοντας το γυμνάσιο και το λύκειο Κρηνίδων, εγκυμονεί κινδύνους, κάτι που επισημάνθηκε από μέλος διοικητικού συμβουλίου των γονέων ο οποίος αναφέρθηκε και στον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας από την εισροή των νερών (ανάφερε μάλιστα και περιστατικά που έχουν ήδη συμβεί με μαθητές).

Δύο αίθουσες έχουν εκκενωθεί με τους μαθητές να μεταφέρονται στις προκατασκευασμένες αίθουσες που κι αυτές αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα.

Γενικά η εικόνα του κτιρίου είναι τραγική και οι γονείς εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για τις συνεχόμενες   υποσχέσεις τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι αρμόδιοι υποστηρίζανε ότι το σχολείο έχει ή βρίσκεται πολύ κοντά στην ένταξη του στο ΕΣΠΑ.

Τελικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Δημοσθένης Τουλκίδης, ξεκαθάρισε «μερικώς»  το τοπίο λέγοντας ότι το περιβόητο «μεγάλο έργο» για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσει μετά από ενάμισι χρόνο (κι αυτό εάν όλα πάνα καλά με την ένταξη του έργου και τις διαδικασίες δημοπράτησης του). Επίσης παραδέχθηκε ότι η παρέμβαση που έγινε πριν από δύο χρόνια στη στέγη  δεν ήταν πετυχημένη κι ότι η επέμβαση που θα γίνει τώρα θα είναι διαφορετική (με μια άλλη τεχνική, είπε).

Όπως είπε, ενώπιον των γονιών, υπάρχει εργολαβία που «τρέχει» και οι επεμβάσεις στο κτίριο θα ξεκινήσουν άμεσα. Η συνολική όμως λύση θα δοθεί με την ένταξη στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, που είναι και το ζητούμενο για μια ολοκληρωμένη λύση. Ο Δημοσθένης Τουλκίδης είπε επίσης ότι ο δήμος Καβάλας δεν μπορεί να κάνει απευθείας αναθέσεις έργων για τα σχολικά κτίρια. Ο μόνος τρόπος, όπως υποστήριξε, είναι οι καθιερωμένες εργολαβίες που γίνονται κάθε χρόνο και στις οποίες εντάσσονται όλα τα σχολεία του δήμου Καβάλας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης που αναφέρθηκε και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λέγοντας ότι κατά το παρελθόν δεν ξεκαθάρισε το ιδιοκτησιακό και η διοίκηση προσπαθεί τώρα να το ξεκαθαρίσει. Με απλά λόγια, το οικόπεδο δεν ανήκει στο σχολείο και για να ενταχθεί στο πρόγραμμα πρέπει να ξεκαθαριστούν αυτά τα ζητήματα. Όπως παραδέχθηκε όμως και ο κος Τουλκίδης, αυτό είναι ένα θέμα που θα λυθεί ή λύνεται.

Λίγο αργότερα οι αρμόδιοι του δήμου Καβάλας αποχώρησαν, αφήνοντας, μετά από παραίνεση και των διοικητικών συμβουλίων, να ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των γονέων και των κηδεμόνων των δύο σχολείων, χωρίς την παρουσία πολιτικών προσώπων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης πολλοί διερωτήθηκαν και θυμήθηκαν ότι πριν από μερικά χρόνια είχαν λάβει υποσχέσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ ενώ σήμερα δια στόματος του ίδιου του αντιδημάρχου Τεχνικών έργων, ειπώθηκε ότι δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο.

Η υπόσχεση του αντιδημάρχου, Δημοσθένη Τουλκίδη, για άμεση επέμβαση στο κτίριο, συζητήθηκε και αποφασίσθηκε να δοθούν μερικές ημέρες στη διοίκηση για να υλοποιήσει όσα είπε, αν και τα προβλήματα αυτά ήταν γνωστά από τον Μάϊο, όπως είπε μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Επίσης προτάθηκε να αποφανθεί η πολεοδομία αναφορικά με τη στατικότατα του κτιρίου, μιας και όπως ειπώθηκε υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης ή πρόκλησης κάποιου ατυχήματος.

Στην ερώτηση «ποιος θα είναι υπεύθυνος εάν συμβεί κάτι  σε κάποιο παιδί», ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων είπε ότι σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο αντιδήμαρχος.

 

Μιχάλης ΚουμρίδηςΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close