ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδαΣημαντικά

Υποχρεωτικοί οι τιμοκατάλογοι για τυφλούς στην εστίαση

banner

Υποχρεωμένοι να τηρούν έναν τουλάχιστον τιμοκατάλογο, στον οποίο θα αναγράφονται τα προσφερόμενα είδη στον κώδικα Braille είναι πλέον τα καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής, σύμφωνα με την ΥΑ 91354/2017 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)», ενότητα 7.2 , άρθρο 70 «Τήρηση τιμοκαταλόγου» παράγραφος Β.

Τα καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής, οφείλουν να συμμορφωθούν, σε διαφορετική περίπτωση προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα. Βάσει της Ελληνικής Νομοθεσίας και συγκεκριμένα κατά το Ν.4488/2017, η Ελληνική γραφή Μπράιγ (Braille) αναγνωρίζεται ως ο τρόπος γραφής των τυφλών Ελλήνων πολιτών. Πρέπει λοιπόν στο εξής, να υπάρχει η σχετική μέριμνα ώστε και οι τυφλοί πελάτες των καταστημάτων, για λόγους ίσης μεταχείρισης, να έχουν τους καταλόγους τους στην κατά Νόμο αναγνωρισμένη γραφή τους και να έχουν ισότιμη πληροφόρηση, όπως και οι βλέποντες.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close