ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Υπογράφεται η σύμβαση έργου 14 εκατομμύριων ευρώ για την ολοκλήρωση αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στην πόλη της Καβάλας

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Δόθηκε το «πράσινο φως» για την υπογραφή σύμβασης του έργου που αφορά την ολοκλήρωση αντικατάστασης του μεγαλύτερου μέρους δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Καβάλας, αρχικού προϋπολογισμού  14 εκατομμυρίων ευρώ.

Η έγκριση που έφτασε από την αρμόδια επιτροπή στη ΔΕΥΑΚ ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την υπογραφή σύμβασης  και για την έναρξη των εργασιών από την ανάδοχη εταιρεία.

Οι εργασίες που αφορούν την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αλλά και νέες  συνδέσεις εκεί όπου δεν έχουν γίνει, απλώνονται σχεδόν σε όλη την πόλη, με εξαίρεση πολύ λίγες περιοχές όπου υπάρχουν νέα δίκτυα. (θα αντικατασταθεί πάνω από το 60% του συνολικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη)

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στους  επόμενους  μήνες  ξεκινά ένας μεγάλος κύκλος εργασιών μέσα στην πόλη, κι ένα σπουδαίο έργο υποδομής το οποίο προετοιμάστηκε εδώ και πολύ καιρό.

Η ανακοίνωση του δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

ΔΕΥΑΚ: Έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης για την Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου πόλης Καβάλας

Με την υπ’ αριθμ. 780/2021 Πράξης του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εγκρίθηκε η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και της εταιρίας “ΤΕΚΑΛ”, για την εκτέλεση του έργου “Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου πόλης Καβάλας”.

Το εν λόγω έργο προβλέπει την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε τρεις (3) περιοχές εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Κεντρική, που περιλαμβάνει το Εμπορικό Κέντρο της Καβάλας, τις συνοικίες «Άγιος Ιωάννης», «Αγία Βαρβάρα» και «Πεντακόσια»
  • Δυτική, που περιλαμβάνει τις περιοχές «Αγία Παρασκευή» «Άγιος Λουκάς» και «Νεάπολη»
  • Ανατολική, που περιλαμβάνει την περιοχή «Περιγιάλι»

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση θα κατασκευαστούν συνολικά 192.205 μέτρα αγωγών ύδρευσης, που θα συνθέτουν το πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο ύδρευσης.

  • Το πρωτεύον δίκτυο, 39.655 μέτρων, θα αποτελείται από αγωγούς διαμέτρου Φ110mm, Φ 125mm, Φ 160mm, Φ 200mm, Φ 250mm Φ 315mm και Φ 355mm και θα μεταφέρει το πόσιμο νερό δημιουργώντας κλειστούς βρόγχους, που θα εξασφαλίζουν την καλή κυκλοφορία του νερού εντός του δικτύου και τη δυνατότητα συντήρησής του
  • Το δευτερεύον δίκτυο, 152.550 μέτρων, θα αποτελείται από αγωγούς διαμέτρου Φ 63mm και Φ 75mm και θα διανέμει το νερό στις ιδιοκτησίες.
  • Τέλος, θα κατασκευαστούν 8.001 ιδιωτικές συνδέσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε 31.800 ενεργά υδρόμετρα, ενώ προβλέπεται και η συντήρηση όλων των υφιστάμενων δεξαμενών ύδρευσης της Καβάλας.

Προϋπολογισμός: 14.180.000€
Χρόνος περαίωσης: 24 μήνες
Χρηματοδότηση: Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού “Αντώνης Τρίτσης”

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close