ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Υπογραφή Σύμβασης για την εκτέλεση του έργου “Αναπλάσεις Περιοχών Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023, συνυπέγραψε με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας «Α.ΠΡΑΣΙΝΗΣ & ΣΙΑ-ΤΣΑΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ», Αντώνη Πρασίνη, τη Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αναπλάσεις Περιοχών στην Δ.Ε. Φιλίππων».

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε αναπλάσεις πλατειών και άλλων κοινόχρηστων χώρων, που βρίσκονται στις Κρηνίδες, στη Λυδία, στο Δάτο, στις Βρυσούλες, στον Ζυγό και στο Κρυονέρι, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας και την αισθητική αναβάθμιση των εν λόγω περιοχών.

Στόχος είναι η δημιουργία οργανωμένων υπαίθριων χώρων, που θα απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών και θα αποτελέσουν πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

ΚΡΗΝΙΔΕΣ: Παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία, δημιουργώντας οργανωμένο χώρο πεζοδρομίου.
ΛΥΔΙΑ: Παρεμβάσεις στο σιντριβάνι της πλατείας με στεγάνωση της λεκάνης του, τοποθέτηση του μηχανισμού για την ορθή λειτουργία του, με στόχο επαναλειτουργία του.
ΔΑΤΟ: Παρεμβάσεις ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και δημιουργίας πεζοδρομίων περιμετρικά
ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ: Παρεμβάσεις ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και δημιουργίας περιμετρικού πεζοδρομίου.
ΖΥΓΟΣ: Παρεμβάσεις ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και δημιουργίας πεζοδρομίου.
ΚΡΥΟΝΕΡΙ: Παρεμβάσεις ανάπλασης κοινόχρηστου χώρου και δημιουργία χώρων στάσης-συνάθροισης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης: “Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας είχαμε πει ότι στον Δήμο Καβάλας δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Οι κάτοικοι όλων των περιοχών του Δήμου Καβάλας έχουν τα ίδια δικαιώματα. Γι’ αυτό και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιλύσουμε τόσο τα προβλήματα της πόλης, όσο και των δημοτικών κοινοτήτων. Δεν τα κάνουμε όλα τέλεια. Υπάρχουν και πράγματα που δεν προλάβουμε να κάνουμε ή δεν υπάρχουν και τα χρήματα για να γίνουν. Αλλά όσα χρήματα έχουμε, τα διαθέτουμε δίκαια σε όλους τους πολίτες του Δήμου Καβάλας. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκτέλεση των παρεμβάσεων που περιλαμβάνει η σύμβαση του έργου “Αναπλάσεις Περιοχών Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων”.

Πρόεδρος Κοινότητας Λυδίας, Παναγιώτης Αγγελίδης: ” Πιστεύω ότι με το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμιστεί όλη η περιοχή γύρω από την πλατεία. Ελπίζω να γίνουν όλα σωστά και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, καθώς και όλους όσοι βρίσκονται πίσω από την προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας που θα παρουσιάζει σε λίγους μήνες η Λυδία”.

Πρόεδρος Κοινότητας Φιλίππων, Θόδωρος Τοτός: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την επιλογή του έργου. Είναι κάτι που το χρειαζόμαστε στις Βρυσούλες, γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει ένας χώρος συγκέντρωσης των κατοίκων και υλοποίησης διάφορων εκδηλώσεων”.

Πρόεδρος Κοινότητας Ζυγού, Ντέμης Κοτσακίδης: “Θέλουμε να γίνει ένας χώρος, ο οποίος θα είναι ελκυστικός για τους επαγγελματίες, αλλά και κατάλληλος για τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Είμαι σίγουρος πως θα υλοποιηθεί στο χρόνο που αναφέρει η σύμβαση και ότι όλα θα πάνε καλά”.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Χρηματοδότηση: Από ίδιους πόρους του Δήμου Καβάλας
Προϋπολογισμός: 795.144,16 ευρώ
Χρόνος περαίωσης: 12 μήνες

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close