ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Ζυγός: Δημιουργία ανεξάρτητου συνδυασμού για το τοπικό συμβούλιο

banner

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΖΥΓΟΣΙΑΝΩΝ

 

Με βάση το νέο εκλογικό νόμο για τις  δημοτικές και περιφερειακές εκλογές (Κλεισθένης) ο νομοθέτης δίνει το δικαίωμα στις τοπικές κοινωνίες των δημοτικών κοινοτήτων να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους μέσα από συνδυασμούς που θα προέρχονται έξω από την σκέπη των κεντρικών συνδυασμών που θα διεκδικούν τον εκάστοτε Δήμο.  Έτσι στον Ζυγό ξεκίνησε μια προσπάθεια για την δημιουργία ενός συνδυασμού μακριά από κομματική και προσωποκεντρική  προέλευση. Μια κίνηση ενωτική, μακριά από διχαστικές συμπεριφορές αλλά και απέναντι από  κάθε είδους συνδιαλλαγή με τους μελλοντικούς άρχοντες του τόπου.  Η κεντρική ιδέα που ξεκίνησε την προσπάθεια μας ήταν η τελείως προσωποκεντρικη διοίκηση που ασκούσε τα τελευταία χρόνια ( από τον Καποδίστρια μέχρι και σήμερα) ο εκάστοτε πρόεδρος και η σχεδόν ανύπαρκτη επιρροή – ενασχόληση των εκάστοτε τοπικών συμβούλων. Στόχος είναι να στελεχωθεί το τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας από ενεργούς πολίτες από όλους τους συνδυασμούς και να μπορέσουμε όλοι μαζί να πάμε ένα βήμα μπροστά έχοντας υπόψιν τις δυσκολίες των καιρών αλλά και την ανυπαρξία της κεντρικής διοίκησης του Δήμου Καβάλας μέχρι σήμερα. Η καθημερινότητα ενός μεγάλου οικισμού όπως ο Ζυγός γνωρίζουμε ότι δυστυχώς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα. Θέματα όπως η ύδρευση-ποιότητα πόσιμου νερού, η απένταξη του χωριού μας από τον χάρτη των παραδοσιακών οικισμών της Ελλάδας, η συντήρηση(δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση) όλων των δημοτικών κτιριακών υποδομών ( παιδικός σταθμός Ζυγού, Δημοτικό γήπεδο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.α), το αίτημα για περιμετρική ζώνη πυροπροστασίας καθώς και η πολύπλευρη στήριξη που μπορεί να παρέχει μια κοινότητα στους συλλόγους του χωριού είναι κάποια βασικά θέματα που θέλουμε να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε.

Είμαστε ένας συνδυασμός ανεξάρτητος, ευλογούμε  τους εαυτούς μας διότι  παρόλες τις πιέσεις  που δεχθήκαμε παραμείναμε σταθεροί στην άποψη ότι οι τοπικές κοινωνίες  πρέπει να λειτουργούν ελεύθερα  μακριά από κομματικά συμφέροντα και ελπίζουμε μέσω του προεκλογικού διαλόγου  να πείσουμε τους ‘’αντιπάλους’’ μας ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι κάτω από έναν συνδυασμό κάτι που δυστυχώς  στο παρελθόν η κομματικές ταυτότητες δεν συναινούσαν σε αυτό το ζητούμενο. Απο την κοινότητα του χωριού μας  έχουν περάσει πάρα πολλοί άνθρωποι…κάποιοι από αυτούς ήταν δημιουργικοί και κάποιοι άλλοι ήταν ανύπαρκτοι και αδιάφοροι, εμείς σίγουρα θα είμαστε  σαν τους ΠΡΩΤΟΥΣ.

 

Δυστυχώς η ασάφεια που υπάρχει μέχρι σήμερα για την αριθμητική των προσώπων που θα έχει ο κάθε συνδυασμός δεν μας επιτρέπει   να παρουσιάσουμε όλα τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό μας.

Υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι.

ΚαρακασίδηςΑναστάσιος,Ελεύθερος Επαγγελματίας

Κοτσακίδης Δαμιανός, Αγρότης

Μαυρίδης Κωνσταντίνος, Αγρότη

Χειμώνας Στειλιανός,Ιδιωτικός Υπάλληλος

Είμαστε ανοιχτοί σε όσους θελήσουν να συστρατευτούνε μαζί μας.Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close