ΚοινωνικάΠολιτισμόςΠρωτοσέλιδα

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Καβάλα

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές



Τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Καβάλας τιμούν τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025.





Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 19:00, με συγκέντρωση στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού «Ο Ακρίτας του Πόντου» στην περιοχή Ιχθυόσκαλας. Στις 19:15 θα τελεστεί τρισάγιο εις μνήμην των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου.

Στη συνέχεια, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί πορεία μνήμης προς την κεντρική Πλατεία Ελευθερίας, όπου και θα ξεκινήσει το κύριο μέρος των εκδηλώσεων στις 20:30.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Κεντρική ομιλία από τον κ. Λάζαρο Παπαδόπουλο
  • Θεατρικό δρώμενο με απαγγελίες από την Καμπάνα του Πόντου
  • Συμμετοχή προσκόπων και ανατριχιαστική αναπαράσταση
  • Παραδοσιακός χορός Σέρρα
  • Επίλογος

Το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ!» δεσπόζει στο κέντρο της αφίσας, μεταφέροντας το ισχυρό μήνυμα της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της απόδοσης τιμής στα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Close