ΠολιτισμόςΠρωτοσέλιδα
Η ταινία «Ποτέ» του ΓΕΛ Ελευθερούπολης στο 4ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Η επιλογή της ταινίας έγινε ανάμεσα σε περισσότερες από 100 συμμετοχές, με μόλις 61 έργα να προκρίνονται για προβολή.
Η ταινία «Ποτέ» αγγίζει με ευαισθησία θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, η πατριαρχική πίεση και ο σχολικός εκφοβισμός, μέσα από την ιστορία του Ανδρέα, ενός εφήβου που παλεύει να βρει τη φωνή του σε ένα σκοτεινό περιβάλλον.
Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαΐου, στον Κινηματογράφο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, στο 3ο μέρος του προγράμματος, το οποίο θα διαρκέσει από 13:30 έως 15:00. Το φεστιβάλ είναι ανοιχτό στο κοινό, σε γονείς και κηδεμόνες.
Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπεί στην ανάδειξη της μαθητικής δημιουργικότητας και της κινηματογραφικής έκφρασης.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παραγωγή: Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Αναστασία Μαμπεϊντζή
Σενάριο & Σκηνοθεσία: Παύλος Τσακαλίδης
Παίζουν: Θανάσης Δεληγιάννης, Περικλής Καραντάνης, Χρυσή Σιδερά
Διεύθυνση Φωτογραφίας & Εικονοληψία: Βενετία Χαλοφτίδου
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής & Μοντάζ – Μίξη: Κωνσταντίνος Ρέμπας
Συμμετοχές: Αναστασία Κεχαϊδου, Μαρία Μισσιριάν
Μακιγιάζ: Μαρία Ελμαζίδου