ΠολιτικήΠρωτοσέλιδα

Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας: ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ» ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ!

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές
Για άλλη μια φορά εκατοντάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, καθώς και άλλων υποδομών, καταστράφηκαν αυτή τη φορά στην περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων, από τις πλημμύρες που ακολούθησαν την τελευταία βροχόπτωση στην περιοχή. Αιτία είναι η απουσία των απαραίτητων αντιπλημμυρικών και αποστραγγιστικών έργων που προεκλογικά για δεκαετίες υπόσχονται ελληνικές κυβερνήσεις, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, που ποτέ όμως δεν υλοποιούν.

Το υπάρχον δίκτυο αποστράγγισης, έχει καταστεί ανεπαρκές και δεν μπορεί να διώξει τις ποσότητες των υδάτων που συγκεντρώνονται στις περιπτώσεις παρατεταμένων βροχοπτώσεων. Πέραν αυτού η συντήρηση και ο καθαρισμός του απ’ τους φορείς που έχουν την ευθύνη στις αγροτικές περιοχές (Περιφέρεια – ΤΟΕΒ κ.λπ.) είναι ανεπαρκή. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι σχεδόν κάθε χρόνο να πλημμυρίζουν μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών, πράγμα που έχει τραγικές συνέπειες στο ήδη συρρικνωμένο εισόδημα των αγροτών των γύρω χωριών, αλλά και άλλων κατοίκων της περιοχής που βλέπουν το βιός τους να χάνεται.

Καταγγέλλουμε την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, όπως και τις διοικήσεις των Δήμων της περιοχής, καθώς και της Περιφέρειας, για την αδιαφορία που έχουν επιδείξει στην οριστική λύση ενός χρόνιου προβλήματος, στη περιοχή των Τεναγών, αλλά και σε όλη την επικράτεια του Νομού.

Απαιτούμε:

  • Να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για να γίνουν άμεσα οι μελέτες και να ξεκινήσουν τααντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα των πλημμυρών στα Τενάγη και στο σύνολο του Δήμου.
  • Να αποζημιωθούν στο ακέραιο οι αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες καταστράφηκαν.
  • Να αποζημιωθούν στο ακέραιο οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες και οι μικροβιοτέχνες, των οποίων οι κτιριακές υποδομές, το ζωικό και το φυτικό κεφάλαιο υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες.
  • Να μπουν συγκεκριμένα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη την επικράτεια του Δήμου, ενόψει της κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020, που εκπόνησαν οι υπηρεσίες και μας υπέβαλαν σχετικά, όπου απουσιάζουν παντελώς τα αντιπλημμυρικά έργα (ο μόνος κωδικός στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 που αναφέρεται σε αντιπλημμυρικά έργα είναι στα νέα έργα με Α/Α 19 «Αντιπλημμυρική προστασία Αμυγδαλεώνα» με το αστρονομικό ποσό των 50.000 €. Καθώς και κάποια μηδαμινά (11.000 €) ποσά στα συνεχιζόμενα έργα του 2018 για καθαρισμό ρεμάτων σε Δ.Ε. Καβάλας και Φιλίππων).

Ο λαός της περιοχής πρέπει να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα για όλους αυτούς που με την πολιτική που στηρίζουν βάζουν φρένο στην καλυτέρευση της ζωής του. Να μην αποδεχθεί κανείς η αντιπλημμυρική προστασία να είναι από τα τελευταία σε επιλεξιμότητα έργα. Είναι απαράδεκτο τα αντιπλημμυρικά έργα να μπαίνουν στο ζύγι “κόστος – όφελος” από το κράτος τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όταν αφορούν στη ζωή και το βιός των λαϊκών οικογενειών.

Καβάλα 21-11-2019

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΣχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close