ΚοινωνικάΠρωτοσέλιδα

Το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ συμμετέχει στη Διεθνική Εκδήλωση του Προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στη Θεσσαλονίκη

Πασχαλίδης Πρότυπες Κατασκευές

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-epas», το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων έλαβε μέρος στη Διεθνική Εκδήλωση, «Ambassador Schools-epas together Transnational Event», στη Θεσσαλονίκη στις 31 Μαρτίου-02 Απριλίου 2023. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σχολεία από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Οι μαθητές όλων των χωρών, χωρισμένοι σε ομάδες, κλήθηκαν να  συζητήσουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους για φλέγοντα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η κλιματική αλλαγή, η ψυχική υγεία και η generation Ζ, η παραπληροφόρηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Προβληματίστηκαν, επίσης, για την αναγκαιότητα συμμετοχής στις ευρωεκλογές και τη δυναμική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις παγκόσμιες εξελίξεις. 

Η επικοινωνία με μαθητές άλλων χωρών, η συμμετοχή στις ομάδες εργασίας (workshops), η επαφή με εκπροσώπους του προγράμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η άριστη διοργάνωση της εκδήλωσης (μετακίνηση, διαμονή, σίτιση και διασκέδαση) άφησαν στους μαθητές του ΓΕΛ Κρηνίδων και τους Συνοδούς καθηγητές τους, Λαμπρινή Τσιμηρίκα και Νικόλαο Θωμά, τις καλύτερες εντυπώσεις. Γεμάτοι με εμπειρίες, νέες φιλίες, αλλά και προβληματισμούς επέστρεψαν στο σχολείο τους.  

Ετικέτες


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accept privacy policy

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close